מתי משתלם לפרוס לתשלומים?

מתי כדאי לפרוס עסקה לתשלומים ואיך פורסים את החיוב החודשי אחרי שחשבון הבנק כבר חויב? כל התשובות בפנים

לפי הפרופסור דן אריאלי, אחד מחוקרי הכלכלה ההתנהגותית המובילים בעולם, רגש אנושי שקרא "כאב התשלום" (Pain of Paying) עלול למנוע מאתנו את ההנאה מהפריט שאותו קנינו. כאב התשלום הוא רגש מרתק - כשאנחנו בעיצומה של חוויה ובו בזמן גם משלמים עליה, הכסף שאנו מוציאים יגרום לנו להרגיש רע וליהנות פחות מהחוויה עצמה.

פרופ' אריאלי ממחיש את הרגש כך:
אם היינו אוכלים במסעדה שגובה לא לפי ארוחה כי אם שקל לביס, מבחינה רציונלית זה היה משתלם לנו. היינו יכולים לספור את הביסים ולעצור בסכום שמתאים לנו, לחסוך לא מעט ואפילו לאכול פחות כי היינו מפסיקים לאכול ברגע ששבענו. אלא שבגלל כאב התשלום, היינו גם נהנים הרבה פחות מאכילה באותה מסעדה כי עם כל ביס, נחשוב על השקל שהוא עלה לנו ובכל ביס נצטער יותר.

לכן טוען פרופ' אריאלי, שאם יש ביכולתנו לשלם על החוויה שלנו בבת אחת, נוכל לוותר על כאב התשלום. אבל, הוא מוסיף, לעיתים החישובים הפיננסיים עדיפים על כל כאב תשלום שאנו עלולים לחוות.

כשיודעים שאפשר לעמוד בהחזרים החודשיים - פריסה לתשלומים היא עסקה משתלמת כי למעשה בית העסק נותן מעין הלוואה לקונים. את תנאי ההחזר מומלץ לבדוק מראש ולברר מהו הסכום החודשי שבו תחויבו מדי חודש. במקרה שאתם מבצעים תשלום בקרדיט, בדקו כמה ייצא לכם הסכום החודשי - כולל הריבית - כדי להבטיח שתוכלו לעמוד בהחזר.

כשמבצעים קניות גדולות והכרחיות - עדיף לפרוס לתשלומים את הקניות הגדולות ולא כל קנייה שמתבצעת, כאשר הכדאיות גדלה ככל שהקנייה היא הכרחית יותר. לדוגמה, אם אתם זקוקים בדחיפות למכונת כביסה חדשה כי שלכם התקלקלה, החישוב יהיה פריסה לתשלומי קרדיט אל מול כביסה ביד, שימוש בשירותי המכבסה או כביסה בבית ההורים, למשל. כמובן שמול כל האפשרויות הפחות נוחות, פריסה לתשלומים של התשלום עבור מכונה חדשה היא האפשרות הכדאית מכולן.

הפריסה לתשלומים לא נוצרה רק לתשלום בבתי עסק. גם מי שהחיוב החודשי גדול עליו יכול להשתמש בפריסה לתשלומים או לקבוע חיוב חודשי קבוע מראש שבו יחויב חשבון הבנק שלו מדי חודש. הנה סוגי הפריסות שתוכלו לבצע, שיקלו עליכם את התשלום, ימנעו הפתעות בחשבון הבנק ויתנו לכם קצת אוויר לנשימה.

1. חיוב חודשי קבוע: בלי הפתעות בסוף החודש
Cal מאפשרת לכם לקבוע מראש את סכום החיוב החודשי ולהימנע מהפתעות בחשבון הבנק בסוף החודש. אם החיוב החודשי בפועל יהיה נמוך מזה שקבעתם, תחויבו בסכום הנמוך. לעומת זאת, אם גובה התשלום החודשי יהיה גבוה מזה שקבעתם (כי גם זה קורה לפעמים), הסכום שיירד מחשבון הבנק שלכם באותו החודש הוא זה שקבעתם מראש, והיתרה תיגבה רק בחודש הבא, עם ריבית.

בחרתם סכום קבוע לחיוב החודשי ושיניתם את דעתכם? אין בעיה: אתם יכולים לשנות את סכום החיוב החודשי עד 48 שעות לפני מועד החיוב.

2. פריסת החיוב החודשי לתשלומים
אם לא הצטרפתם לתוכנית חיוב חודשי קבוע והיו לכם הוצאות גדולות במיוחד החודש, אתם יכולים לפרוס את סכום החיוב החודשי לתשלומים נושאי ריבית, גם אחרי שהחיוב כבר בוצע. לכן, אם לפתע הבחנתם שסכום החיוב שירד בבנק גדול עליכם, כל שעליכם לעשות הוא להודיע לנו ב-Cal לכמה תשלומים לפרוס את החיוב, והיתרה תשוב לחשבון הבנק שלכם בתוך שלושה ימים. ויש עוד משהו - במסגרת פריסת החיוב לתשלומים תוכלו ליהנות מחודש דחייה (גרייס) של החיוב הראשון ולהתחיל לשלם רק מהחודש השני.

טיפ: הכי מהיר לפרוס את החיוב באתר או באפליקציית ארנק Cal4U. כדי לפרוס את החיוב החודשי באתר נכנסים לכאן, מזדהים ובוחרים את החיוב ואת מספר התשלומים.

3. קרדיט חו"ל: לחלק את ההוצאות העתידיות בחו"ל
אם תצטרפו לתוכנית קרדיט חו"ל, תוכלו לחלק מראש את ההוצאות העתידיות שיהיו לכם במסגרת נסיעה לחו"ל, כולל עסקאות ומשיכות מזומן במטבע זר שתבצעו.

אפשר לבחור בין שניים ועד 18 תשלומים, כאשר התשלום הראשון יירד מחשבון הבנק במועד החיוב השני מהיום שבו ביצעתם את העסקה, ולא במועד החיוב הקרוב. כדי להצטרף לתוכנית יש להתקשר למוקד השירות שלנו, טלפון: 03-5726444.


פורסם ע"י מיטל גרמן ב-15 אוגוסט 2018