לא מזמינים לפני שבודקים: הטיפים שחובה להכיר לקראת חגיגות השופינג
חודש המבצעים וההנחות באתרי הקניות, עלול להתגלות כהזדמנות יוצאת דופן עבור האקרים, ספאמרים ושותפים לתרמיות מקוונות. הטיפים הבאים יעזרו לכם לקנות חכם ומשתלם, בלי ליפול בפח.
הם אמנם עדיין לא נכנסו אל לוח החגים הרשמי, אבל עבור רובנו ימים כמו הבלאק פריידי או השופינג איי אל מרגשים לא פחות מכל חג אחר. הבעיה היא שבגלל ריכוז המבצעים והרצון לא לפספס אף הנחה – אפילו הקונים המנוסים ביותר עלולים לעשות טעויות בתקופה הקרובה. הטיפים המנצחים הבאים יעזרו לכם לסיים את חגיגות השופינג עם הקניות הכי משתלמות שיש, בלי ליפול באף תרמית.
לפני שמתחילים, מעדכנים – צפויים לבקר באתרים חדשים ולאתגר את המחשב? עדכנו את מערכת ההפעלה, הדפדפן והאנטי וירוס שלכם, כדי להיות מוגנים במקסימום.
ודאו שאתם גולשים לאתר הרשמי – גולשים רבים מגלים חשדנות כלפי כתובות לא מוכרות, אך ילחצו אוטומטית על קישורים לאתרים גדולים וידועים. האקרים מודעים להרגל הנפוץ הזה, ולכן מנסים לחקות את הכתובות הללו עם שינויים קטנים במיוחד. בדקו היטב את הקישור שמגיע אליכם, ואל תלחצו עליו אם אינכם בטוחים שאכן מדובר באתר הרשמי.
העדיפו תמיד אתרים מאובטחים – תוכלו לזהות אתרים כאלה בקלות, מאחר שהם מכילים את הצירוף https וסימן של מנעול.
חזקו את הסיסמה שלכם – בעת פתיחת חשבון באתר קניות גדול, השקיעו בסיסמה חזקה והחליפו אותה לעתים קרובות.
אל תנדבו מידע מיותר – אם הגעתם לעמוד התשלום ואתם מתבקשים להזין פרטים שלא נשמעים רלוונטיים, חשבו פעמיים. ייתכן שכדאי לוותר על העסקה.
הימנעו מקניות בזמן שאתם מחוברים ל-WiFi ציבורי – זה אמנם נוח לעשות שופינג בתנועה, אבל כדאי להתחבר אל הרשת הסלולרית בזמן שאתם עושים את זה. רשתות WiFi ציבוריות נוטות להיות פחות מאובטחות, ואתם ממש לא רוצים למסור פרטים אישיים במצב כזה.
זכרו ש-Sharing הוא לא תמיד Caring – קיבלתם קישור למבצע אטרקטיבי ברשתות החברתיות, במייל או בוואטסאפ? למרות שמדובר בקיצור דרך נוח וחסכוני בזמן, העדיפו לגלוש אל האתר ולאתר את המבצע בעצמכם.
גלו חשדנות כלפי אופן החיוב – הספק מבקש מכם לשלם באמצעות קישור שאינו מוביל לאתר הרשמי או שלא דרך האפליקציה הרשמית שלו? ייתכן שמדובר בדגל אדום.
חשבו פעמיים כשמבצעים נראים משתלמים מדי – המבצע נשמע טוב מכדי להיות אמיתי? ייתכן שהוא אכן מפוברק. אל תמהרו להוציא את אמצעי התשלום עבור עסקאות שנשמעות כמו תרמית פוטנציאלית.
הישארו עם אצבע על הדופק – בדקו את פירוט ההוצאות שלכם בתדירות גבוהה, בייחוד לאורך חגי השופינג. כך תוכלו לאתר בזמן עסקאות שנראות חשודות. הדרך הכי נוחה ומהירה היא כמובן שימוש באפליקציה של חברת כרטיס האשראי.
אל תחששו לפספס מבצעים – תחושת התכיפות שמאפיינת אירועי מכירות רבים, עלולה להפיל את הקונים ולגרום להם לשלם מבלי להפעיל שיקול דעת. זכרו שאף רכישה לא שווה את פוטנציאל הסיכון, והקפידו לעצור ולבחון את התנאים לפני התשלום.
וכמובן, השתמשו בהטבות הכי שוות שכבר ארגנו עבורכם – רוצים ליהנות מקופונים, הנחות ומבצעים שווים, בקלות ובלי סיכון פוטנציאלי? לקוחות כאל יכולים לקנות חכם וסופר משתלם לאורך כל השנה, עם מבצעים בלעדיים באתרים מובילים. רוצים גם? היכנסו לעמוד המבצעים כבר עכשיו, ותגלו שקניות אונליין זה הכי כאל שיש – גם בתקופת מבצעי נובמבר.
פורסם ע"י כאל ב-17 נובמבר 2021