איך נמנע מהונאות?

ההונאות הנפוצות ביותר בכרטיסי אשראי קורות באמצעות הודעות SMS, שיחות טלפון, מיילים או אתרים מתחזים. כשיש חשש להונאה יש להמנע ממסירת פרטים אישיים כמו קוד סודי או פרטי כרטיס אשראי.
ההונאות מתוחכמות, ועל אף שההתחזות עלולה להיראות לגיטימית, כדי לוודא שגולשים באתר הרשמי של הדואר, חברת האשראי או הבנק, עדיף לחפש בגוגל את האתר ולהיכנס דרכו ולא ללחוץ על קישורים ממיילים או הודעות SMS

כל מה שצריך לדעת על הונאות נפוצות

מייל או הודעת SMS מתחזה

הודעות חשודות יכולות להיות הודעות sms  משונות מהבנק הכוללות קישור, מייל עם דרישה חשודה לתשלום מכס לחבילה שהזמנתם, הודעה לא אופיינית מדואר ישראל או קישור למילוי פרטי כרטיס אשראי כדי לקבל זיכוי. הודעות אלו בדר”כ מכילות לינק המעודד מסירה של פרטים אישיים, סטטוס או אמצעי תשלום ומידע זה עובר ישירות למתחזה.

חלק מאמצעי הזהירות שאפשר לנקוט כדי להתמודד עם הונאות:

  • צריך לקרוא טוב טוב מה שלחו לכם
  • לא לוחצים על קישורים, עד שלא יודעים בוודאות שהשולח אינו מתחזה
  • לחצתם? בשום פנים אל תמלאו פרטי כרטיס אשראי או פרטים מזהים אחרים

חברת כאל מציינת בבירור ב- SMS שנשלח מטעמה, בעבור איזו עסקה נשלח הקוד, שם בית העסק וסכום העסקה. כל מה שנדרש הוא לקרוא את ההודעה במלואה, ואם פרטים אלו אינם מוכרים אין להמשיך בפעולה וכמובן לא למסור את פרטי הקוד שהתקבל לשום גורם

שיחת התחזות

שיחות אלו מתחזות למספר טלפון שנראה לכם שהוא מחברת האשראי, מהמשטרה או מכל גורם אחר שלכאורה הגיוני למסור לו מידע אישי. הכלל שחשוב לזכור הוא לא למסור לאף גורם שמתקשר שום פרט. לא קוד אישי חד פעמי - ובוודאי שלא מספר כרטיס.

המתחזה יכול לטעון שהוא איש ביטחון, עובד של חברת האשראי או של כל חברה אחרת שנשמעת לכם אמינה. בשיחה הוא יבקש את הקוד האישי שקיבלתם, כדי שהוא יוכל לאמת שאתם אכן בעלי הכרטיס. במקרים אחרים הוא יכול לומר שקיימת הונאה או חדש להונאה בכרטיס ועליכם לתת את הקוד כדי שהוא יוכל לחסום את הכרטיס ואין למסור לו את הפרטים

אתר פיקטיבי (פישינג)

אתרי פישינג הם אתרים שמתחזים לאתרים רשמיים של גופים אמינים כמו חברות כרטיס אשראי, בנקים, ספקי דואר אלקטרוני ועוד. אתרים אלה מנסים לגרום למשתמשי האתר למסור את הפרטים האישיים שלהם, בדרך כלל שם משתמש וסיסמה.

ברוב המקרים קשה מאוד להבחין בין האתר הרשמי של החברה לבין האתר המתחזה, ולכן צריך לשים לב באיזה אתר אתם גולשים, להקליד את כתובת האתר בעצמכם ולא ללחוץ על קישורים שהגיעו לכם במייל, בהודעת sms או ברשתות החברתיות. אם אתם רוצים להיכנס לחשבון שלכם באתר רשמי כמו אתה הבנק או חברת כרטיס האשראי שלכם, עליכם להקליד בעצמכם את כתובת האתר בדפדפן.


אם אתם חוששים שקיימת הונאה או ניסיון להונאה בכרטיס האשראי שלכם, ניתן למצוא את כל הדרכים לטפל באפליקציית כאל.

קל לעקוב אחרי ההוצאות ולמנוע הונאות באפליקציית כאל

אפשר לצפות בהוצאות בזמן אמת ולזהות במהירות עסקאות לא מוכרות
להגדיר התראות Push על עסקאות לעלות מיד על עסקה חשודה (בחלון החיפוש באפליקציה יש להקליד את המילה Push)

האפליקצייה מחכה לך כאן >

אם יש חשד שקיימת הונאה או ניסיון הונאה בכרטיס שלך, באתר ואפליקציית כאל
אפשר לחסום את הכרטיס או לברר על עסקה בהתאם לצורך

במקרה שהכרטיס אבד או
חשד שפרטיו נגנבו

לכל המידע על חסימת הכרטיס >

במידה וזיהית עסקה לא מוכרת,
מומלץ לדווח לנו

לבירור על עסקה חשודה >